Bakayoko vertelt schokkend verhaal na aanhouding: Het ging te ver

Bakayoko vertelt schokkend verhaal na aanhouding: "Het ging te ver"

26-07-2022 11:30 Laatste update: 11:20
59

AC Milan-middenvelder Tiemoué Bakayoko beleefde twee weken geleden angstige momenten in Italië. Bakayoko werd aangezien voor een crimineel en onder schot gehouden en blikte nu terug op dat moment.

Volgens de Italiaanse politie voldeden Bakayoko en zijn passagier aan het signalement en werden als criminelen behandeld, terwijl ze onschuldig waren. De schrik zit er twee weken later nog altijd in. "Fouten maken is menselijk", zei Bakayoko, "Daar heb ik geen problemen mee. Maar ik heb wel een probleem met de methode. Het ging te ver", stelde de Milan-speler in een video op zijn social media. "Waarom hebben ze mij en mijn documenten niet gewoon op een normale manier gecontroleerd? Vraag het gewoon."

Bakayoko vertelde dat zijn leven op het spel stond. "In de video die op social media staat, zie je niet alles. Het is misschien wel het rustigste gedeelte van wat er is gebeurd. Op slechts één meter afstand werd een pistool op me gericht. Mijn leven is duidelijk in gevaar gebracht. Ongeacht de redenen van de politie, het is een fout: ze wisten niet zeker welke verdachten ze hadden aangehouden. De gevolgen hadden veel ernstiger kunnen zijn als ik niet rustig was gebleven. Het is onaanvaardbaar om levens zo in gevaar te brengen."