Ex-Genk-speler gaat aan de slag op het negende (!) niveau van het Engelse voetbal

Ex-Genk-speler gaat aan de slag op het negende (!) niveau van het Engelse voetbal

26-07-2022 09:00 Laatste update: 09:05
1

Daniel Pudil trad tien jaar geleden nog aan in de Champions League met KRC Genk, maar ondertussen vervolgt de 37-jarige Tsjech zijn carrière op een heel ander niveau: het negende niveau van het Engelse voetbal.

Tussen 2008 en 2011 verdedigde Daniel Pudil de clubkleuren van KRC Genk. De middenvelder begon zo aan zijn voetbalavontuur buiten de grenzen van zijn thuisland Tsjechië. Na Genk passeerte Pudil bij Granada CF, AC Cesena, Watford FC en FK Mlada Boleslav. Na een korte pauze in zijn carrière trekt Pudil nu naar Hallam FC dat uitkomt in de Northern East Football League, zo schreef het Engelse The Star.

Met Genk speelde Pudil in het seizoen 2011/12 in de Champions League groepsfase. Genk pakte toen drie punten na gelijke spelen tegen alle tegenstanders: Bayer Leverkusen, Valencia FC en de latere winnaar Chelsea FC.

Hallam, de nieuwe werkgever van Pudil, werd in 1860 opgericht en is zo een van de oudste voetbalclubs ter wereld. Het speelt haar lokale derby's in Sheffield tegen Sheffield FC, de officieel oudste voetbalclub ter wereld.