UPDATE: KRC Genk-middenvelder Oyen succesvol geopereerd

UPDATE: KRC Genk-middenvelder Oyen succesvol geopereerd

25-07-2022 20:05 Laatste update: 29-07-2022 16:29
69

KRC Genk is het nieuwe seizoen meteen begonnen met een serieuze domper. Niet alleen verloor het met 3-2 van landskampioen Club Brugge, ook moet het het nu maanden stellen zonder toptalent Luca Oyen.

Met dat nieuws komt men bij Het Laatste Nieuws naar buiten. De flankaanvaller scheurde de voorste kruisband van zijn linkerknie en is nu maanden uit de roulatie. Voor Oyen staat nu een maandenlange revalidatie te wachten.

Een flinke klap voor Oyen, maar ook voor KRC Genk. De Limburgers rekenden dit seizoen zwaar op de jeugdinternational, die het aankomende vertrek van Theo Bongonda moest opvangen. Dit seizoen moest dan ook het seizoen van de grote doorbraak worden voor de negentienjarige Oyen. Nu wordt het echter een seizoen waarin hij vooral zal moeten revalideren.

Oyen, die nog een contract tot medio 2024 heeft bij Genk, kwam tot dusver 53 keer uit voor Genk. Daarin was hij goed voor twee doelpunten en zes assists. Door het uitvallen van Oyen lijkt de kans groot dat Genk zich toch nog zal tonen op de transfermarkt en een nieuwe flankaanvaller in huis zal halen.

Update: Oyen heeft de eerste stappen in zijn revalidatie gezet. De talentvolle middenvelder werd succesvol geopereerd aan de knie en kan nu werken aan zijn comeback.