Buitenspel: Piemonte Calcio is niet meer, Juventus is weer gewoon Juventus

Buitenspel: Piemonte Calcio is niet meer, Juventus is weer gewoon Juventus

25-07-2022 19:05
1

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Piemonte Calcio is verleden tijd
Juventus stond de laatste jaren bekend als Piemonte Calcio in de populaire voetbalgame FIFA, maar dat is spoedig verleden tijd. De Italiaanse topclub keert met zijn officiële naam terug in de nieuwe editie, die vanaf september te verkrijgen is. EA Sports is er in geslaagd om een overeenkomst te sluiten met La Vecchia Signora.

In 2019 ging Juventus nog in zee met Konami, de maker van Pro Evolution Soccer en later eFootball. Dat was de reden dat Juve niet meer met zijn naam, het clublogo en de tenues in FIFA-verscheen. Waar Juventus dus terugkeert, meldt EA Sports nog niets over Atalanta Bergamo, AS Roma en SS Lazio. Zij gaan sinds FIFA 22 door het leven als Bergamo Calcio, Roma FC en Latium in de game.