OFFICIEEL: AZ stelt Vanheusden voor: 'Eigenlijk heeft hij alle eigenschappen'

OFFICIEEL: AZ stelt Vanheusden voor: 'Eigenlijk heeft hij alle eigenschappen'

25-07-2022 18:00
4

Zinho Vanheusden begint aan een nieuw avontuur. Inter stuurt de 22-jarige ex-verdediger van Standard voor één seizoen naar AZ. De Nederlandse club wist ook een aankoopoptie te versieren. 

Technisch directeur van AZ Max Huiberts kondigde de komst van Vanheusden vorige week al aan. Door blessureleed kwam hij het afgelopen seizoen niet verder dan veertien Serie A-optredens voor Genoa, dat hem huurde. Bij AZ wil de rechtsbenige verdediger zijn loopbaan nieuw leven inblazen.

"Ik ben super blij. Het heeft een paar weken geduurd, maar dat ik hier nu sta met mijn familie, dat maakt mij super opgelucht. Ik kan niet wachten totdat ik kan beginnen", zegt Vanheusden, voor wie AZ snel als de goede keuze voelde. "Het contact met Max is enkele maanden geleden begonnen en daar sprak veel vertrouwen van uit. AZ is de juiste ploeg voor mij."

Vanheusden verruilde Standard op zestienjarige leeftijd voor Inter. Ook toen was hij al in beeld bij AZ. "We kennen Zinho al van de periode dat hij vanuit België op jonge leeftijd naar Italië vertrok. Toen was hij voor ons niet haalbaar, maar nu gelukkig wel. Wij zijn heel blij dat het rond is", stelt Huiberts. "Zinho is heel erg gewend om vanuit de opbouw het spel te verleggen met zijn passing en zijn indribbelen. Daarnaast is hij wendbaar en snel. Hij kan ook goed koppen. Eigenlijk heeft hij alle eigenschappen die je van een centrale verdediger wil zien."

Vanheusden is na Mees de Wit, Jens Odgaard en Mayckel Lahdo de vierde aanwinst van AZ voor het nieuwe seizoen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie