Degryse ontgoocheld: “Speeldag 1 en we hebben het er weer over”

Degryse ontgoocheld: “Speeldag 1 en we hebben het er weer over”

25-07-2022 16:03
32

Tijdens de eerste speeldag van de Jupiler Pro League deed de VAR haar eerste interventies. Die interventies zorgde voor gespreksstof na de wedstrijden. Onder meer Marc Degryse is niet tevreden.

In Het Laatste Nieuws uit hij zijn ongenoegen over de scheidsrechters achter het scherm in Tubize, vooral over één bepaalde wedstrijd. “Bij die penalty van Club hebben ze hun werk gedaan, daar in Tubize. Ze lieten Laforge gaan kijken naar het scherm. Terecht”, zegt hij, “Maar waar zat de VAR vrijdagavond, toen Emond naar de bal sloeg? En toen Bodart met zijn vuist een wilde klap verkocht aan Torunarigha? Allez. Dat waren twee zuivere strafschoppen – duidelijker kon niet.”

In de wedstrijd Standard - KAA Gent waren er inderdaad enkele discutabele fases die in het nadeel van Gent eindigde. 

“Ik ben benieuwd naar de uitleg van het Referee Department, maar dit kan je niet goedpraten. Echt niet. Je zou bijna denken dat de refs en de VAR het gemunt hebben op AA Gent, na al die commotie met Hein Vanhaezebrouck”, tekent Degryse op. Vanhaezebrouck had afgelopen seizoen commentaar op de scheidsrechters, en was daarvoor overigens in Standard nog geschorst.