Mazzu na overwinning Anderlecht: “We weten hoe moeilijk de eerste wedstrijd is

Mazzu na overwinning Anderlecht: “We weten hoe moeilijk de eerste wedstrijd is"

25-07-2022 11:01
6

RSC Anderlecht speelde gisteren haar eerste wedstrijd van het seizoen tegen KV Oostende. Onder leiding van de nieuwe coach Felice Mazzu won Anderlecht met 2-0 in het Lotto Park. Een eerste driepunter en een succesvol debuut voor Mazzu. 

Het resultaat was overtuigend voor Mazzù, die sprak op de persconferentie na de wedstrijd. "We weten allemaal dat we niet buitengewoon waren in de wedstrijd, maar deze overwinning geeft me veel voldoening als we weten hoe moeilijk de eerste wedstrijd van Anderlecht is geweest in de afgelopen seizoenen," merkte hij op.

De kersverse coach beseft ook dat het geen makkelijke partij was door de hitte van zondag. Hij merkte op dat zijn spelers af en toe te veel door het midden probeerden te voetballen. Hij had ze liever wat meer de flanken zien gebruiken. 

Toen het einde van de wedstrijd naderde en de score op 1-0 bleef steken, kwam er toch wat nervositeit in het spel van paars-wit. "Maar aan de andere kant vond ik de manier waarop we verdedigend met die situatie omgingen wel goed", relativeerde Kompany's opvolger. "Hendrik hoefde geen enkele beslissende redding te maken.”