'Barcelona wint strijd van Chelsea en haalt Sevilla-sterkhouder Koundé in huis'

'Barcelona wint strijd van Chelsea en haalt Sevilla-sterkhouder Koundé in huis'

24-07-2022 23:00 Laatste update: 23:01
8

De transfersoap rond Jules Koundé lijkt op een overwinning voor FC Barcelona uit te draaien. De Catalanen hebben een principe-akkoord bereikt met Sevilla, meldt Diario Sport.

Barça en Sevilla zijn het dit weekend eens geworden over een transfersom van zestig miljoen euro, inclusief tien miljoen aan bonussen. Het bod was volgens Sport 'niet te weigeren' voor Sevilla, dat ook zaken kon doen met Chelsea.

Naar verluidt is Barça-trainer Xavi doorslaggevend in de keuze van Koundé. Hij vroeg de Franse verdediger te wachten tot het moment dat Barcelona een overtuigende aanbieding kon doen. In de ogen van Xavi is Koundé het ontbrekende puzzelstukje in de verdediging.

In Camp Nou ligt een vierjarig contract klaar voor Koundé. Het is de bedoeling dat de megatransfer in de loop van volgende week wordt afgerond. Haast is geboden, want Barcelona wil niet dat Koundé gaat twijfelen door een nieuwe poging van Chelsea.

Barça versterkte zich deze zomer al met Robert Lewandowski (45 miljoen), Raphinha (58 miljoen), Franck Kessié en Andreas Christensen (beiden transfervrij).