Een dubbel van Frey zorgt al voor de rust voor Antwerp driepunter op Mechelen

24-07-2022 17:56 Laatste update: 17:59
7

Royal Antwerp FC mocht op de eerste speeldag de verplaatsing maken naar Mechelen. De ploeg van Mark Van Bommel won de partij met 0-2. Uitblinker van dienst was ongetwijfeld Michael Frey die al voor rust twee doelpunten op zijn topschutter teller zet.

Nog voor de match begon was er al opwinding in het stadion. Toby Alderweireld speelde zijn eerste wedstrijd in de Jupiler Pro League. Nadat er een kleine studie ronde werd gehouden kreeg Mechelen een dot van een kans om de ban te breken. Een sterke Nikola Storm legt de bal mooi voor doel, Ngoy knalt het leer tegen de paal.

Halverwege de eerste helft begint Antwerp haar spel te spelen. De mannen van Van Bommel nemen de wedstrijd  in handen en nadat ook Radja Nainggolan op het doelhout knalt opent Frey de score. vier minuten later, in de 35e minuut verdubbelde diezelfde spits de score. Frey schiet de bal keihard door het midden vanop de stip.

Na het rusten voel je duidelijk de goede wil van Mechelen. Toch levert dat niet veel doelgevaar op en blijft het een beetje mak. Antwerp zorgt er knap voor dat Mechelen nooit echt aan het voetballen geraakt, althans geen joekels van kansen. Veel overtredingen zorgen ervoor dat de wedstrijd wat gaat liggen. Efficiëntie en zorgvuldigheid in de zone van de waarheid ontbrak bij de thuisploeg. Antwerp speelt de wedstrijd rustig uit en de eerste driepunter is binnen. Ook de eerste minuten van Alderweireld in België en de eerste wedstrijd onder Van Bommel staan genoteerd.