Hoefkens over penaltynemer bij Club Brugge: “Niet verrast dat Larin trapte”

Hoefkens over penaltynemer bij Club Brugge: “Niet verrast dat Larin trapte”

24-07-2022 17:14
16

Club Brugge won op de eerste speeldag van de competitie de eerste topper in de Jupiler Pro League. Het versloeg KRC Genk met 3-2. Een strafschopmisser van Cyle Laren leek een halve seconde Blauw-Zwart zuur op te breken, maar gelukkig voor Club Brugge was er Andreas Skov Olsen. Carl Hoefkens komt nu terug op de penalty. 

Hét moment van de partij was de penalty die Club Brugge afdwong op het einde van de wedstrijd. De penalty leidde de winning goal in. Cyle Larin nam verrassend genoeg de strafschop, knalde hem op de paal en zag Skov Olsen de rebound op knappe wijze binnen knallen. De eindstand stond op het bord met 3-2, maar het laatste woord was nog niet gevallen. 

Hoefkens legde aan Eleven Sports uit waarom Larin en niet Hans Vanaken de strafschop nam. "Neen, ik was helemaal niet verrast, Hans kwam naar mij en zei dat hij niet meer kon, dat hij niet meer kon trappen. Als Hans op het veld staat en fit is, dan trapt hij de penalty's. Dat is een garantie en ongelofelijk duidelijk."

Even flitste een Mbaye Diagne-scenario door de Brugse hoofden. "Ik weet dat we hier een geschiedenis mee hebben, maar dat was vandaag niet het geval,” aldus Hoefkens. “Hans stond bij de stip, maar er was geen discussie, eerder een overleg van hoe we het zouden doen."