Eerste experiment als valse negen mislukt voor Hazard en Real Madrid

Eerste experiment als valse negen mislukt voor Hazard en Real Madrid

24-07-2022 13:43
9

Eden Hazard en Real Madrid… Het is tot nog toe geen sprookje. De kunde van de Rode Duivel staat uiteraard buiten kijf, toch zoekt Hazard nog steeds naar zijn plekje in het team. Ook trainer Carlo Ancelotti experimenteert nog steeds met Hazard.

Eerder deze zomer kwam het nieuws dat Hazard zou mogen vertrekken bij Real Madrid. De Rode Duivel leek toch te willen vechten voor zijn plek en Ancelotti vertelde hem dat hij de meeste kansen zou hebben in de spits. Als vervanger van Karim Benzema kan Hazard toch zijn steentje bijdragen in het komende seizoen. 

In Las Vegas begon Ancelotti met Hazard in het centrum, Vinicius en Rodrygo bezetten op de flanken. Het was de eerste keer sinds zijn komst hij Clasico speelt. Toch was het niet meteen een groot succes.

Hazard had zeer weinig aanvallende inbreng. Hij raakte de bal nauwelijks aan en kon dan ook maar weinig gevaar stichten. De Rode Duivel schoot zelfs niet op doel in de 45 minuten dat hij op het veld stond. Dit was natuurlijk ook het resultaat van het goede werk van Barça en de goede druk die door het team van Xavi werd uitgeoefend. Hazard had altijd een man bovenop zich en het was gewoon een erg moeilijke wedstrijd voor hem. Een mislukt experiment en veel twijfels in de eerste vriendschappelijke wedstrijd. Er zullen hoe dan ook meer pogingen en meer trainingen nodig zijn.

Ancelotti wijst ook in dezelfde richting: "Hij kan op veel posities spelen en hij moet zich ook aanpassen aan de positie van valse negen. Hij heeft minuten nodig om zijn conditie te verbeteren", bekende de Italiaan.