Barcelona wil dan toch door met De Jong: We gaan de situatie verduidelijken'

Barcelona wil dan toch door met De Jong: "We gaan de situatie verduidelijken'

24-07-2022 12:44
10

Joan Laporta blijft volhouden dat FC Barcelona niet van Frenkie de Jong af wil. De clubpreses stelt dat de Catalanen al enkele aanbiedingen hebben gekregen voor de Nederlandse middenvelder, maar daar nog niet op zijn ingegaan. 

In gesprek met ESPN stelt Laporta dat Barça de middenvelder graag wil behouden. "Frenkie de Jong is onze speler en we mogen hem graag. We hebben biedingen gekregen, maar deze nog niet geaccepteerd, aangezien we met hem willen praten en de situatie voor hem willen verduidelijken. We moeten enkele aspecten van zijn situatie beter uitleggen", stelt de clubpresident. 

De 'situatie' van Frenkie de Jong houdt de geruchtenmolen op de transfermarkt al enkele weken druk bezig. Trainer Xavi Hernández zou de middenvelder hebben verteld hem niet meer nodig te hebben. Barça is De Jong naar verluidt ongeveer achttien miljoen achterstallig salaris schuldig.

De middenvelder ligt tot 2026 vast bij de Blaugranas en is grootverdiener: De Jong gaat met zijn huidige contract de komende vier jaar ongeveer tachtig miljoen euro aan loon opstrijken en dat ziet Barcelona niet zitten. Manager Erik ten Hag ziet De Jong graag naar Manchester United komen.