Feyenoord lijkt niet meer aan Dessers te denken: 'Mexicaan op weg naar De Kuip'

Feyenoord lijkt niet meer aan Dessers te denken: 'Mexicaan op weg naar De Kuip'

24-07-2022 11:25
3

Feyenoord lijkt niet langer meer bezig met het dossier van Cyriel Dessers. Santiago Giménez moet immers de nieuwe aanvalsleider worden in De Kuip. De onderhandelingen tussen Feyenoord met Cruz Azul bevinden zich in de eindfase en moeten ergens in de komende dagen worden afgerond.

Feyenoord heeft de afgelopen dagen gas gegeven in de strijd om Giménez. Het zag een eerste bod afgewezen worden, maar het tweede bod bracht de clubs dichter tot elkaar. Onduidelijk is of er ook een derde bod is gedaan, feit is wel dat een transfer nog nooit zo dichtbij was.

In Mexicaanse media circuleren bedragen van ruim drie miljoen euro, maar hoe het allemaal op papier komt te staan is nog niet duidelijk. Er wordt nog geworsteld over het doorverkooppercentage, bonussen en wat andere zaken. Daar wordt verder over gesproken, maar het ziet er goed uit.

"We zijn dichtbij, maar het is nog niet rond", laat Giménez' zaakwaarnemer Matias Bunge weten aan deze website. "We hopen het in de komende dagen af te ronden. De focus van Santiago ligt nog volledig in Mexico, maar vanzelfsprekend is hij erg enthousiast dat een club als Feyenoord belangstelling voor hem heeft."

Cruz Azul speelde in de nacht van zaterdag op zondag Nederlandse tijd nog een competitiewedstrijd tegen Puebla. Die wedstrijd eindigde in 2-2 en Giménez maakte beide doelpunten. Het is de verwachting dat hij aankomende week naar Rotterdam vliegt om bij Feyenoord te tekenen. In het duel met Puebla nam Giménez min of meer al een voorschot op een transfer.

Vorig seizoen maakte Dessers het mooie weer bij Feyenoord. De Rotterdammers hoopten de huurling van KRC Genk langer aan zich te binden, maar beschikten niet over de nodige financiële mogelijkheden. Dessers kan zondag zijn rentree maken bij Genk. Hij in de kern van de Limburgers voor de match tegen Club Brugge?