The Times: 'Atlético Madrid gaat voor Ronaldo, Griezmann moet weg'

The Times: 'Atlético Madrid gaat voor Ronaldo, Griezmann moet weg'

24-07-2022 10:55
6

De voorbije weken waren er al heel wat opvallende transfers, maar volgens The Times wil Atlético Madrid voor de grootste transferstunt van de zomer zorgen. In Engeland klinkt het dat Atlético Madrid Cristiano Ronaldo in huis willen halen. Antoine Griezmann is het kind van de rekening. 

Ronaldo wil vertrekken bij Manchester United. Terwijl de selectie van manager Erik ten Hag zich in Australië voorbereidt op het nieuwe seizoen, zit de Portugese ster thuis. Volgens The Times staat hij open voor het idee om terug te keren in de Spaanse hoofdstad, ook al is het dan bij stadgenoot en Real Madrid-rivaal Atlético.

De 37-jarige aanvaller kan bij Los Rojiblancos uitkomen in de Champions League. Bovendien zou hij onder de indruk zijn van de 'gretigheid' van coach Diego Simeone om met hem te werken. Aan de andere kant slaagde Ten Hag er nog niet in om Ronaldo ervan te overtuigen zijn transferverzoek in te trekken. Hoewel United hem niet kwijt wil, kreeg Ronaldo eerder opvallend genoeg wel toestemming om te praten met Chelsea. The Blues-eigenaar Todd Boehly wilde de Portugese international dolgraag naar Stamford Bridge halen, maar op advies van onder meer manager Thomas Tuchel besloot de club toch vooral zijn defensie te versterken. 

Atlético Madrid wil wél doorpakken voor Ronaldo, schrijft de Britse krant. Om zijn salaris op te kunnen hoesten, moet Griezmann wijken. De 31-jarige Fransman werd al aangeboden bij diverse clubs, waaronder Paris Saint-Germain. De Ligue 1-kampioen is echter niet geïnteresseerd.

Dat Ronaldo nog één keer wil schitteren in de Champions League, blijkt wel uit het feit dat hij een deal ter waarde van driehonderd miljoen euro in Saudi-Arabië heeft afgewezen. Hij maakte tussen 2009 en 2018 furore bij Real. Met Real Madrid won hij onder meer vier keer de Champions League.