Eerste goal van Haaland bij City al een feit, KDB en co winnen van Bayern München

Eerste goal van Haaland bij City al een feit, KDB en co winnen van Bayern München

24-07-2022 10:20

Erling Haaland moet dit seizoen voor de doelpunten gaan zorgen bij Manchester City. De Noor heeft in zijn eerste match voor zijn nieuwe club al zijn rekening geopend. Haaland had in het oefenduel met Bayern München in Green Bay slechts twaalf minuten nodig om het net te vinden: 1-0. Achteraf bleek dat ook de einduitslag. 

De aftrap werd door een stevige onweersbui met een kwartier uitgesteld, maar de Amerikaanse toeschouwers kregen al snel waar voor hun geld. Kevin De Bruyne en Jack Grealish zorgden al snel voor gevaar, waarna Haaland uit een voorzet van de Engelse international zijn eerste doelpunt voor City maakte. 

Een nieuwe onweersbui gooide vervolgens roet in het eten. Met een uur vertraging konden Bayern en City weer verder spelen, maar de wedstrijd werd wel ingekort tot twee helften van veertig minuten en een pauze van slechts vijf minuten. In de tweede helft werd Haaland afgelost door Julian Álvarez. Ook de Argentijn kreeg nog een goede kans, maar het tandenloze Bayern hield de schade beperkt. Bij Der Rekordmeister viel Joshua Zirkzee (ex-Anderlecht) in.