Peperdure Adingra en Moris schenken Union toch nog een punt tegen STVV

23-07-2022 22:36
11

Lange tijd had Union het moeilijk, maar de vicekampioen wist in het duel tegen STVV nog een punt uit de brand te slepen. Daar mag het nieuweling Simon Adingra voor bedanken, die met een schitterend doelpunt de 1-1 eindstand op het scorebord wist te zetten.

In het nieuwe seizoen was het vooral uitkijken naar het 'nieuwe' Union, dat in het tussenseizoen samen met coach Felice Mazzu ook enkele belangrijke pionnen zag vertrekken. Ondanks die vele vertrekkers begon het toch goed aan de partij tegen STVV en wist het enkele keren voor flink wat gevaar te zorgen.

Daniel Schmidt stond echter goed te keepen en ook aanvallend kwamen de Truienaren goed voor de dag. Anthony Moris moest zich na twintig minuten voetballen al voor een eerste keer dit seizoen omdraaien. De vrijstaande Hayashi kon tussen Kandouss en Nieuwkoop vrij in doel koppen en STVV op voorsprong brengen.

Het doelpunt zorgde alvast voor een leuk vervolg van de partij. Union ging op zoek naar die goal en was er via Dante Vanzeir ook dicht bij. De dure Adingra wist ook te overtuigen met enkele knappe acties voor Union, maar dat doelpunt viel niet. Aan de overzijde kreeg Moris ook wel wat werk, het doelpunt bleef echter uit tot de rust.

Een nieuwe helft zonder veranderingen bij Union. Niet in het team, maar ook niet qua spelbeeld. STVV bleef de betere ploeg en maakte meer aanspraak op een extra doelpunt dan de Brusselaars op de gelijkmaker.

Union raakte duidelijk gefrustreerd en begon wat virieler te voetballen, met onder andere Burgess die meermaals directe tegenstander Shinji Kagawa opzocht. De Brusselaars slaagden er uiteindelijk wel in om zich letterlijk en figuurlijk terug in de wedstrijd te knokken.

Heel wat corners die niet voor groot gevaar zorgden, maar nieuwelingen Ayensa en Adingra deden dat wel. Die laatste kon twintig minuten voor tijd met een schitterende actie en ditto trap uiteindelijk ook voor de 1-1 te zorgen. De aanwinst toonde meteen waarom Brighton acht miljoen euro voor hem betaalde.

STVV slaagde er daarop niet meer in om een vuist te maken en vond de weg naar het doel van Moris amper. Ook de inbreng van Gianni Bruno zorgde niet voor beterschap. Inmiddels had Union de wedstrijd helemaal overgenomen, al viel het doelpunt – ondanks flink wat dreiging – niet. In het absolute slot had Bruno wel de 2-1 aan de voet, Moris verhinderde een uitstekende redding de treffer en de nederlaag: 1-1.