Zulte Waregem pakt meteen bijzonder belangrijke driepunter tegen Seraing

23-07-2022 20:10
12

SV Zulte Waregem is meteen goed begonnen aan het seizoen. In een slopende partij tegen RFC Seraing was het wel de betere, maar leek het niet te gaan scoren. In het slot werd het uiteindelijk nog 2-0.

Een duel dat op speeldag één al bestempeld werd als een mogelijk degradatieduel. Wie de partij tegen Zulte Waregem en Seraing won, deed een uitstekende zaak in de mogelijke strijd tegen degradatie. Na een studieronde van zo'n kwartier kwam het spel uiteindelijk ook op gang.

En dat was aanvankelijk voor Zulte Waregem, dat enkele goede kansen bij elkaar wist te spelen. Sangaré, Drambaiev en Vossen kregen unieke mogelijkheden op het openingsdoelpunt, maar lieten hun kans liggen. Bij Seraing was het Conceçaio Jr. die voor gevaar wist te zorgen. Ook hij scoorde niet.

In de tweede helft kregen we vooral slordig voetbal te zien en leken we dus ook niet op weg naar een doelpunt. Al zeker niet als het van Dietsch afhing. Op het uur vond Jelle Vossen toch de weg naar doel, maar stond de doelman van Seraing in de weg. Het bleef 0-0 en een scoreloos gelijkspel was in de maak tussen de twee degradatiekandidaten.

Zulte Waregem bleef wel de gevaarlijkste ploeg en werd uiteindelijk ook beloond. Een kwartier voor tijd was het Alieu Fadera, die tien minuten voordien inviel, dan toch wist te scoren. Met een knappe treffer leek hij Zulte Waregem naar de overwinning geschoten te hebben. De driepunter was in het slot helemaal binnen nadat Borja Lopez er nog 2-0 van had gemaakt.