Oud-Heverlee Leuven boekt eerste zege na sterke tweede helft tegen KV Kortrijk

23-07-2022 20:08
10

Oud-Heverlee Leuven had genoeg aan een sterke tweede helft om afstand te nemen van KV Kortrijk. De thuisploeg lag de eerste 45 minuten onder tegen KVK, maar wist daar na de pauze verandering in te brengen. Uiteindelijk wist het ook de drie punten te pakken: 2-0.

Voor aanvang van de partij werd Oud-Heverlee Leuven nog naar voren geschoven als de grote favoriet en de ploeg die het meeste aanspraak maakte op de winst. KV Kortrijk kwam echter verrassend sterk voor de dag en bleek de gevaarlijkste ploeg te zijn in de eerste helft.

Onder leiding van de sterke nieuweling Keita kwamen de Kerels ook tot de beste kansen en verdiende het na 45 minuten voetballen ook een voorsprong. Net voor rust kwam die er ook bijna via Gueye, maar hij besloot naast. Aan de overzijde probeerde Raphael Holzhauser het spel wel te verdelen, maar echt tot goede kansen kwam het niet voor de Leuvenaren.

In de tweede helft was het vooral Leuven dat op zoek ging naar de doelpunten. De paal en doelman Ilic wisten een doelpunt echter te voorkomen. Keita wist voor Veekaa ook bijna te scoren, zijn poging ging over het doel van de Leuvenaren. Kregen we nog een doelpunt te zien? Het spel werd er alleszins niet beter op. OHL en KVK vonden maar geen gaatje tussen de verdediging en het werd zo stilaan een festival van slechte passes. Met een knap afstandsschot was Mathieu Martens er wel nog dicht bij. Ilic stond echter opnieuw paraat.

Leuven zocht steeds nadrukkelijker naar dat openingsdoelpunt en kampeerde stilaan op de helft van KV Kortrijk. Daar werden de Leuvenaren ook voor beloond. Twintig minuten voor tijd kreeg Maertens opnieuw een goede mogelijkheid tot scoren. Dat deed hij deze keer wel: 1-0.

Enkele wissels van coach Karim Belhocine zorgden niet voor beterschap bij KV Kortrijk, dat het doel van de Leuvense doelman amper nog wist te bereiken. In het slot wist Tamari na een vlijmscherpe counter nog de 2-0 eindstand op het scorebord te zetten.