DONE DEAL: 'Zivkovic (ex-KV Oostende) keert terug naar de Eredivisie'

DONE DEAL: 'Zivkovic (ex-KV Oostende) keert terug naar de Eredivisie'

23-07-2022 16:35
0

Doet de naam van Richairo Zivkovic nog een belletje rinkelen? In 2017 moest hij de nieuwe aanvalsleider van KV Oostende worden, maar dat lukte niet. Nu staat de Nederlandse aanvaller op een zucht van een terugkeer in de Eredivisie. FC Emmen gaat Zivkovic een kans geven.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Zivkovic kan in Emmen voor één seizoen tekenen. Hij stond onder contract bij het Servische Rode Ster Belgrado, maar mocht die club transfervrij verlaten. Emmen biedt Zivkovic weer de kans om in de Eredivisie te spelen. De verwachting is dat de transfer snel bekendgemaakt gaat worden. Bij Emmen staat al Michaël Heylen – onder meer ex-RSC Anderlecht – onder contract.

De carrière van Zivkovic is sportief nooit echt van de grond gekomen. Ajax pikte hem in 2014 voor twee miljoen euro op bij FC Groningen, maar in Amsterdam kwam de grote doorbraak niet. Via Ajax kwam hij op huurbasis terecht bij Willem ll en FC Utrecht, waarna hij in 2017 tekende bij KV Oostende. Ook aan de kust kon de aanvaller de verwachtingen niet inlossen. Oostende liet Zivkovic daarom in februari 2019 naar het Chinese Changchun Yatai gaan. Nadien speelde hij nog voor het Chinese Guangzhou City en het Engelse Sheffield United.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie