Bonucci is kritisch op De Ligt: 'Bepaalde opmerkingen waren niet erg positief'

Bonucci is kritisch op De Ligt: 'Bepaalde opmerkingen waren niet erg positief'

23-07-2022 15:25 Laatste update: 15:32
7

Leonardo Bonucci heeft zich uitgelaten over de transfer van Matthijs de Ligt naar Bayern München. De routinier gunt zijn ex-partner in de defensie alle goeds voor de toekomst, maar is tegelijkertijd kritisch op de Nederlander. Dat zou te maken hebben met teksten van De Ligt.

De Ligt tekende deze week een vijfjarig contract bij Bayern München. "Het vertrek van De Ligt verbaast me niet omdat bepaalde opmerkingen duidelijk maakten dat hij niet bij Juventus wilde blijven", vertelt Bonucci aan La Gazzetta dello Sport. "Uiteindelijk moet je respectvol zijn. De groep waar hij drie jaar bij was, hielp hem groeien en de club investeerde in hem."

"Ik wens hem het beste, maar bepaalde opmerkingen die hij maakte tijdens de interlandperiode waren niet erg positief. We spraken erover na onze vakantie en hij begreep het. Bayern is een geweldige club, maar als je bij een topclub zit, wil dat nog niet zeggen dat je gegarandeerd wint", zegt Bonucci.

Bonucci zegt niet op welke uitspraken hij doelt, maar vermoedelijk doelt hij op een interview van De Ligt met de NOS op 5 juni. "Er zijn gesprekken met Juventus, maar we blijven rustig. Ik focus me op wat ik op het veld doe en dat is voetballen. Als het moment daar is, zal ik beslissen of ik wil verlengen of verder wil kijken. Juventus is een geweldige club en heb het zeker naar mijn zin, dus daar focus ik mij niet op."

"Ik kijk altijd naar wat het beste is voor mezelf. Juventus weet ook dat twee jaar achter elkaar vierde worden niet goed genoeg is, daar moeten we ook stappen in maken. Op dit moment speel ik voor Juventus en daar focus ik me op, dat is het enige dat belangrijk is."