Koude douche voor Red Flames: Zweden scoort vlak voor affluiten enige goal

22-07-2022 22:50 Laatste update: 22:51
21

De Red Flames bekampten in de kwartfinale van het EK-vrouwenvoetbal Zweden. De wedstrijd leek op weg naar verleningen, maar in de slotfase viel het doelpunt dan toch nog, 1-0 voor Zweden.

De Red Flames waren de grote underdog tegen Zweden en dat was soms ook te merken. Toch voetbalden de Belgische dames op momenten sterk in de eerste helft. De grootste kansen waren voor de Zweden, maar de Red Flames werden zeker niet weggespeeld.

Na 25 minuten was het even schrikken wanneer Blackstenius plots alleen op doel ging en de bal netjes binnen kon leggen, de VAR keurde de goal echter af wegens buitenspel. De ruststand bleef bij 0-0 na een prima eerste helft van de Flames.

Vlak na rust was het bijna Zweden dat voor het eerste gevaar kon zorgen. Ilestedt kopte (vanuit buitenspel) tegen de lat. Af en toe konden de Belgen de bal een tijdje in de ploeg halen tegen het sterke Zweden, maar kansen creëren was moeilijk.

Twintig minuten voor tijd was het doelvrouw Evrard die met een wereldredding de voorsprong van de Zweden kon voorkomen. Even later staken de Red Flames hun neus aan het venster, maar een knappe aanval vond geen vervolg.

De wedstrijd leek af te steven op verlengingen, maar in de blessuretijd kwam de koude douche. Na een corner kwam de bal terecht bij Linda Sembrant die de winning-goal tegen de netten kon schieten.