VP's Glazen Bal: De laatste voorspellingen, van Cuypers en Esposito tot Error 404

VP's Glazen Bal: De laatste voorspellingen, van Cuypers en Esposito tot Error 404

22-07-2022 19:00
12

Na maandenlange ontwenningsverschijnselen kunnen de voetbalverslaafden onder ons stilaan eindelijk hun driften weer botvieren. De laatste rechte lijn richting de Jupiler Pro League 2022-2023 is inmiddels ingezet! Voor zij die nog een laatste zetje nodig hebben om de temperatuur te voelen stijgen, tuurt de redactie van VoetbalPrimeur.be graag eens diep in haar Glazen Bal. In het vierde en laatste deel van deze reeks volgt daaruit een spervuur aan korte voorspellingen.

- Wie maakt de eerste competitietreffer? Vrijdagavond barst het JPL-geweld los met Standard-Gent. Die openingswedstrijd vormt meteen het decor van wat symboliek, want niemand minder dan Hugo Cuypers, de Gentse zomeraanwinst die nooit kon doorbreken in Luik, doet als allereerste de netten trillen.

- Wie wordt topschutter? Zolang hij aan boord blijft, zou het kanon van Paul Onuachu (Genk) zich moeten kunnen uitleven, zeker nu het Europees niet geladen hoeft te worden. Vertrekt de Nigeriaan alsnog, kan Sebastiano Esposito (Anderlecht) het stokje overnemen. Zijn echte spitsenkopbal in de galamatch tegen Olympique Lyon deed het beste verhopen.

- Wie wordt assistenkoning? Nu Xavier Mercier andere oorden heeft opgezocht, staat deze vacature helemaal open. Dino Hotic (Cercle) beschikt over het perfecte profiel om hem op te volgen, met voorzetmeesters Junya Ito (Genk) en Sergio Gomez (Anderlecht) als uitdagers.

- Wie krijgt de Gouden Schoen 2022? Daarvoor kijkt men voornamelijk naar dé uitblinker uit de Play-Offs, en dat was toch echt Simon Mignolet. Als de keeper van Club Brugge ook in de komende heenronde op niveau blijft, gaat de Schoen ein-de-lijk nog eens naar een speler met handschoenen aan.

- Welke ploeg zal het vaakst scoren? Een nek-aan-nek-race tussen Club Brugge en Genk.

- Welke ploeg krijgt de minste tegentreffers? De tonnen ervaring van Toby Alderweireld zal de Antwerp-defensie een boost aan stabiliteit geven.

- Welke ploegen degraderen? We vrezen sowieso voor Seraing en KAS Eupen

- Welke speler pakt de meeste gele kaarten? Siebe Van der Heyden (Union) deed vorig seizoen al een verdienstelijke poging met elf stuks. Nu zal hij dat nog overtreffen!

- Hoe vaak zal er controverse ontstaan rond de VAR? Error 404.