Heldere boodschap Ten Hag voor uitgefloten Maguire: 'Dan zal het minder worden'

Heldere boodschap Ten Hag voor uitgefloten Maguire: 'Dan zal het minder worden'

22-07-2022 13:25

Manchester United-manager Erik ten Hag heeft een helder advies voor Harry Maguire. De 29-jarige Engelsman werd in het oefenduel met Crystal Palace uitgejouwd door de eigen fans, maar de Nederlander denkt dat hij het tij kan keren.

Volgens Ten Hag zal het gefluit richting zijn aanvoerder vanzelf stoppen als de verdediger en Manchester United goed presteren. "We hebben het boegeroep gehoord, maar als je presteert zal het minder worden", zegt hij vrijdag op een persconferentie. "Ik denk dat Harry en het team indruk maken door de manier van spelen."

Eerder nam ook Donny van de Beek het al op voor Maguire, die vooral last heeft van zijn torenhoge transfersom van 87 miljoen euro. "Ik vond dat hij erg goed en gressief speelde. Hij kreeg vaak de bal, dat wil wel zeggen dat hij een sterke persoonlijkheid heeft. Hij heeft veel ervaring en ik denk dat hij zich van zijn beste kant heeft laten zien", zei de middenvelder.

Maguire ziet de concurrentie bij United flink toenemen. The Mancunians versterkten zich met Lisandro Martínez van Ajax, terwijl Ten Hag ook nog altijd een beroep kan doen op Raphaël Varane.