Liverpool-spits Núnez treft vier keer raak: Einde gemaakt aan discussie

Liverpool-spits Núnez treft vier keer raak: "Einde gemaakt aan discussie"

22-07-2022 11:15 Laatste update: 11:15
1

Liverpool FC won in een oefenwedstrijd tegen RB Leipzig met 5-0 en daarin was nieuwkomer Darwin Nunez de grote uitblinker. De Uruguayaanse spits schreef vier doelpunten op zijn naam. Liverpool-trainer Jurgen Klopp toonde zich na de wedstrijd erg blij over de prestatie van Nunez. 

Liverpool haalde Núñez deze zomer voor 75 miljoen euro weg bij Benfica, maar in zijn eerste optredens voor Liverpool maakte hij een weinig gelukkige indruk. De Uruguayaan viel vooral op door gemiste kansen en ongelukkige aannames. Klopp zag dat de criticasters donderdag van repliek werden gediend.

"We denken altijd dat als je veel geld betaalt, spelers geen druk voelen. Maar ze zijn allemaal normale mensen", zei de Duitse trainer in gesprek met Liverpool TV. "Deze generatie spelers zit ook op social media, dat is niet echt slim, maar het is nu eenmaal zo. Dan leest hij dan ineens dat zijn aanname niet goed is en al dat soort dingen. Hij is een andere spits dan we eerst hadden, maar wel een heel goede."

Volgens Klopp was de vierklapper van Nunez tegen Leipzig 'de beste manier om een einde te maken aan de discussie'. "Dit was de perfecte avond voor hem. Mohamed Salah gunde hem de strafschop, daarna was de doos van Pandora geopend."