'Geen België, wel terugkeer naar oude liefde in Uruguay voor Suarez'

'Geen België, wel terugkeer naar oude liefde in Uruguay voor Suarez'

22-07-2022 10:44
4

Luis Suárez keert na zestien jaar waarschijnlijk terug bij jeugdliefde Nacional in Uruguay, zo melden media in het Zuid-Amerikaanse land. De spits werd even gelinkt aan een Belgische club, maar lijkt nu toch te gaan terugkeren naar zijn oude liefde.

Suárez blijft het liefst in Europa actief, maar verschillende aanbiedingen konden hem niet bekoren. Zo zag hij een avontuur bij de één van de Turkse topclubs Fenerbahçe, Galatasaray en Besiktas niet zitten. Ook de Braziliaanse teams Flamengo, Corinthians, Palmeiras en Botafogo en River Plate, Estudiantes en Vélez in Argentinië grepen mis, zoals hij ook geen oren had naar Qatar.

Voor de Verenigde Staten staat Suárez wel open, maar een aantrekkelijk voorstel bleef tot dusver uit. Volgens Ovación is dat uitstekend nieuws voor Nacional. Mocht de aanvaller geen interessante aanbiedingen krijgen, dan strijkt hij neer op het oude nest. Suárez speelde in de jeugd van de Tricolores en brak er door in het eerste elftal. In de zomer van 2006 vertrok hij naar FC Groningen, waarna hij ook furore maakte bij Ajax, Liverpool en FC Barcelona.

Suárez verruilde de Catalanen in 2020 voor Atlético Madrid, maar in de Spaanse hoofdstad liep zijn contract deze zomer af. Hij traint momenteel voor zichzelf, maar wil met het oog op het WK in Qatar zo snel mogelijk een nieuwe club vinden. De fans van Nacional worden ondertussen behoorlijk enthousiast. In het duel met Cerrito werd Suárez massaal toegezongen en zo'n 15.000 supporters droegen een masker van Suárez.

Het is nog wel de vraag hoelang Suárez zou tekenen bij Nacional. Volgens diverse media zou het slechts om een dienstverband tot het WK gaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie