'Ajax ziet Tagliafico vertrekken, Argentijnse linksback trekt richting Lyon'

'Ajax ziet Tagliafico vertrekken, Argentijnse linksback trekt richting Lyon'

21-07-2022 18:22
4

Ajax zal dan toch afscheid moeten nemen van Nicolas Tagliafico. De Argentijn heeft besloten om de Nederlandse topclub te verlaten en richting het Franse Olympique Lyon te vertrekken.

Tagliafico was, nadat hij een winterse transfer naar FC Barcelona door de vingers za glippen, voor vier miljoen euro op te halen in Amsterdam. Hij twijfelde even over de belangstelling van Lyon, dat uiterlijk dit weekend duidelijkheid wilde. Volgens Voetbal International en De Telegraaf gaat de linksback nu inderdaad bij L'OL aan de slag. Bij de voormalige ploeg van Jason Denayer kan hij voor drie seizoenen tekenen.

De veertigvoudig international van Argentinië kwam begin 2018 over van Independiente en groeide meteen uit tot onomstreden linksback in Amsterdam. Vorig seizoen raakte hij zijn plekje echter kwijt aan Daley Blind en inmiddels is Owen Wijndal gehaald voor zijn positie: Ajax betaalde daarvoor tien miljoen euro aan AZ.

Tagliafico verlaat Ajax met 169 officiële wedstrijden, zestien goals en 23 assists op de teller. Hij won drie landstitels, twee bekers en één Johan Cruijff Schaal en zal voor altijd herinnerd worden aan de Champions League-campagne in 2018/2019.