Kimmich blij met Bayern-nieuwkomers: Indrukwekkend niveau

Kimmich blij met Bayern-nieuwkomers: "Indrukwekkend niveau"

21-07-2022 13:16 Laatste update: 13:20
1

Joshua Kimmich toont zich verheugd met de komst van Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch naar Bayern München. De steunpilaar van de Duitse grootmacht denkt dat beide Nederlanders een belangrijke rol gaan spelen in de Allianz Arena.

Kimmich is onder de indruk van De Ligt, die voor minimaal 67 miljoen euro overkwam van Juventus. "Hij was al aanvoerder van Ajax toen hij negentien jaar was, omdat hij het vermogen heeft om te leiden, te regisseren en te organiseren", oordeelt de Duitse international, geciteerd door Sport1. "Bovendien zal hij zeker zijn doelpuntjes meepakken, wat ook belangrijk is na het vertrek van Lewandowski. Die vijftig goals moeten ergens vandaan komen. Het is goed voor ons dat we iemand achterin hebben die goed kan tackelen, organiseren en ook doelpunten maakt."

Met Gravenberch gaf ook een andere ex-speler van Ajax al zijn visitekaartje af. Kimmich krijgt de vraag wat voor indruk zijn mogelijk nieuwe kompaan op het middenveld maakt. "Super goed! Hij doet het heel goed op training, een geweldige jongen. Hij is erg zeker aan de bal en fysiek goed. Het is indrukwekkend dat hij op zijn leeftijd al op zo'n hoog niveau zit. Hij zal ons veel helpen."

De Ligt en Gravenberch kenden een succesvol officieus debuut voor Bayern. De mandekker scoorde op fraaie wijze tegen DC United, terwijl de middenvelder een assist gaf op Thomas Müller. Ook Joshua Zirkzee (ex-Anderlecht) kwam in actie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie