Bayern München hard: 'nul komma nul begrip' voor Lewandowski

Bayern München hard: 'nul komma nul begrip' voor Lewandowski

21-07-2022 12:44
11

Bayern München geeft Robert Lewandowski een trap na. Hasan Salihamidzic, sportief directeur van Der Rekordmeister, heeft 'nul komma nul begrip' voor de Poolse topspits, die naar FC Barcelona is vertrokken.

Salihamidzic heeft geen goed woord over voor de manier waarop Lewandowski de transfer heeft geforceerd. "Ik heb er echt nul komma nul begrip voor", verklaart hij in een interview met Die Zeit. "En dat zeg ik niet alleen omdat ik als speler altijd mijn contracten heb uitgediend."

De Bayern-baas zou de situatie heel anders hebben aangepakt. "Hou het intern", adviseert hij. "Het is soms een ingewikkelde business, de voetbalwereld. Maar waardering is geen eenrichtingsverkeer." Het interview met de Bosniër werd overigens al in juni afgenomen - toen de clubs nog in een slag verwikkeld waren over de transfersom - maar is nu pas gepubliceerd.

Bayern verkocht Lewandowski vorige week voor 45 miljoen euro aan Barcelona. Dat bedrag kan nog oplopen tot maximaal 50 miljoen. Enkele maanden maakte de 33-jarige Pool zijn wens om naar Barça te vertrekken publiekelijk kenbaar.