OFFICIEEL: Donkor (ex-Anderlecht en Gent) naar Nederlandse Eredivisie

OFFICIEEL: Donkor (ex-Anderlecht en Gent) naar Nederlandse Eredivisie

21-07-2022 11:25 Laatste update: 11:30

Excelsior neemt Jacky Donkor over van FC Dordrecht. De 23-jarige Belgische vleugelaanvaller ondertekent bij de Rotterdamse promovendus een contract voor drie seizoenen.

Donkor speelde bij KAA Gent, Anderlecht, Lokeren en West Bromwich Albion, voordat hij in 2019 neerstreek in Nederland. Na periodes bij Fortuna Sittard, FC Eindhoven en FC Dordrecht debuteert de aanvaller komend seizoen in de Eredivisie. Excelsior betaalt een transfersom om het eenjarige Dordrecht-contract van Donker af te kopen.

"Jacky Donkor is een type speler dat wij nog niet hebben in onze selectie", reageert Niels van Duinen, technisch manager van Excelsior. "Hij kan op beide flanken spelen, heeft snelheid, diepgang en kan een doelpunt maken. Er was veel interesse in hem, maar zelf was hij vastberaden om naar ons te komen en daar zijn wij uiteraard blij mee."

Bij FC Dordrecht kwam Donker afgelopen seizoen tot zes goals en vier assists in 33 wedstrijden. "In Nederland wordt er meer gevoetbald en is het spel meer technisch dan in Belgiรซ", zegt hij. "De Eredivisie is een stap hoger dan de Keuken Kampioen Divisie, maar gezien mijn kwaliteiten denk ik zeker dat ik dat niveau aan kan."

Excelsior versterkte zich eerder al met Nathan Markelo, Reda Kharcouch en Tim van de Schepop. Marouan Azarkan (Feyenoord) en Kenzo Goudmijn (AZ) worden gehuurd.