Bayern presenteert De Ligt: 'In Engeland en bij Barça staan ze ook niet stil'

Bayern presenteert De Ligt: 'In Engeland en bij Barça staan ze ook niet stil'

20-07-2022 23:36
3

Bayern München denkt Matthijs de Ligt hard nodig te hebben om de torenhoge ambities na te blijven jagen. De Nederlandse verdediger werd woensdagavond gepresenteerd door de Bundesliga-kampioen.

Bayern betaalt minimaal 67 miljoen euro voor De Ligt, waarmee hij na Lucas Hernández de duurste aankoop in de clubgeschiedenis is. De ex-Ajacied is na Sadio Mané, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui bovendien de vierde aanwinst voor het nieuwe seizoen. 

"We hebben bij Bayern altijd de hoogste normen", vertelde directeur Oliver Kahn tijdens de presentatie van De Ligt. "Over vorig seizoen waren we maar gedeeltelijk tevreden. Het is altijd belangrijk, vooral wanneer je de leiding hebt, om aan te voelen wanneer de tijd rijp is om het team nieuw leven in te blazen. Na het analyseren van het afgelopen seizoen vonden we dat het nu tijd was om een of twee uitroeptekens te plaatsen."

Bayern wil namelijk niet alleen in eigen land domineren, maar ook een gooi blijven doen naar de Champions League-winst. "We willen bij de vier beste teams van Europa horen. De teams in Engeland en bijvoorbeeld Barcelona staan ook niet stil", aldus Kahn.

Ook voorzitter Herbert Hainer is blij met de komst van De Ligt. "Hij is een absolute droomspeler voor ons. Hij stond bovenaan onze lijst. Hij is een zeer belangrijke bouwsteen voor de toekomst en zal een grote rol gaan spelen in het team."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie