Agüero met stomheid geslagen door Barça-nieuws Messi: 'Gehackt, dacht ik'

Agüero met stomheid geslagen door Barça-nieuws Messi: 'Gehackt, dacht ik'

20-07-2022 23:13
12

Het gedwongen en veelbesproken vertrek van Lionel Messi bij FC Barcelona hakte erin bij Sergio Agüero. De Argentijnse spits was net overgekomen van Manchester City en zou voor het eerst op clubniveau samenspelen met zijn boezemvriend, maar dat is er nooit van gekomen.

Barcelona was in augustus druk bezig met een nieuw contract voor de formeel transfervrije Messi, maar liep tegen de salarisrestricties van de Primera División aan. Toen de club definitief bekendmaakte dat het niet zou lukken, was Agüero maté aan het drinken met de bekende YouTuber Ibai Llanos. "Hij keek op een gegeven moment op zijn telefoon en zei: neem me niet in de maling, is dit waar?", aldus Kun via zijn Twitch-kanaal, in gesprek met de Spaanse journalist José Álvarez.

Ook voor Agüero kwam het nieuws over zijn maatje als een donderslag bij heldere hemel. "Ik dacht dat het een grap was en ik zei: Ibai, idioot, dat is onmogelijk. Ik dacht dat iemand de sociale media van Barcelona had gehackt." De nietsvermoedende Agüero had Messi de avond daarvoor nog gezien en durfde aanvankelijk geen contact met hem op te nemen. "Ik besloot te wachten, maar na een paar uur stond het statement nog steeds online. Toen drong het tot me door."

Agüero zelf speelde uiteindelijk vijf wedstrijden voor FC Barcelona. Hij scoorde in El Clásico tegen Real Madrid, maar viel op 30 november uit in het thuisduel met Deportivo Alavés: de inmiddels 34-jarige Argentijn bleek hartproblemen te hebben en moest zijn carrière beëindigen.