'City wil in gesprek met Brighton, persoonlijk akkoord met verdediger bijna rond'

'City wil in gesprek met Brighton, persoonlijk akkoord met verdediger bijna rond'

20-07-2022 23:28
1

Manchester City maakt werk van de komst van Marc Cucurella. The Citizens verkochten Oleksandr Zinchenko aan Arsenal, waardoor alleen Joao Cancelo nog voor de linksbackpositie beschikbaar is.

De doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano meldt dat City op het punt staat de gesprekken met Brighton & Hove Albion over Cucurella te openen. De transferexpert weet dat de Spaans linksback zelf al bijna een persoonlijk akkoord bereikt heeft met de regerend Premier League-kampioen.

Cucurella kan niet voor een appel en een ei over worden genomen. Brighton mikt op ongeveer 58 miljoen euro, terwijl City denkt aan een bedrag rond de 35 miljoen euro, meldt ESPN.

De 23-jarige linksback werd door Brighton voor ongeveer zeventien miljoen euro overgenomen van Getafe en maakte sindsdien indruk in de Premier League. Mocht het City uiteindelijk niet lukken om Cucurella te halen, dan kunnen ook centrumverdedigers Aymeric Laporte en Nathan Aké op linksback spelen. Voor Pep Guardiola is Cucurella echter topprioriteit.