Deinze zet in op de gemeenschap en sluit zich als enige 1B'er aan bij 1A-clubs

Deinze zet in op de gemeenschap en sluit zich als enige 1B'er aan bij 1A-clubs

20-07-2022 17:30
1

MSK Deinze wil meer inzetten op haar gemeenschap en is daarom toegetreden tot de EFDN (European Football for Development Network). Dat is een organisatie die Europese profclubs ondersteunt bij het opzetten, uitvoeren en evalueren van community-projecten. 

Dat Deinze naast sportieve impact ook sociale impact wil maken, blijkt duidelijk uit het toetreden tot de EFDN. ‘Via ons maatschappelijk engagement willen we onze verantwoordelijkheden binnen de stad Deinze en de gemeenschap verder uitbouwen. Door lid te worden van EFDN willen we, als club, de lokale gemeenschap de best mogelijke sociale ondersteuning kunnen bieden’, zo schreef de club op haar webstek

Zo wordt Deinze de eerste 1B-club die lid is van de EFDN. Naast Deinze zijn ook Cercle Brugge, Club Brugge, KAA Gent, Eupen, OH Leuven, Royal Antwerp FC, Union Saint-Gilloise en Standard aangesloten bij de EFDN.

Ieder jaar worden er een Football & Community Award uitgereikt aan de beste community werking van 1A en van 1B. Die prijzen gingen eind mei van dit jaar naar KAA Gent en SK Beveren. Misschien gaat die prijs volgend jaar dus wel naar Deinze.