OFFICIEEL: Goed nieuws voor Union SG, Ajax legt miljoenen neer bij Rangers

OFFICIEEL: Goed nieuws voor Union SG, Ajax legt miljoenen neer bij Rangers

20 juli - 15:15
19

Ajax heeft Calvin Bassey officieel binnen. De 22-jarige verdediger komt over van het Schotse Rangers FC en dat kost de Amsterdamse club 23 miljoen euro. Het totaalbedrag kan door variabelen oplopen naar 26,5 miljoen. Goed nieuws voor Union SG die in de Champions League zo een gevaar minder moeten vrezen.

Bassey tekent een contract tot medio 2027. Ajax heeft de Nigeriaanse verdediger vanochtend in Bramberg am Wildkogel ontvangen, waar de landskampioen op trainingskamp is. Bassey arriveerde vanuit München met de trein, samen met technisch manager Klaas Jan Huntelaar.

Het ging ineens snel nadat de naam van Bassey eind vorige week in de media verscheen. Ajax pakte door en betaalt een miljoenenbedrag voor de verdediger, die afgelopen seizoen doorbrak bij Rangers en wordt gezien als de directe opvolger van de naar Manchester United vertrokken Lisandro Martínez.

Met het aantrekken van Bassey laat Ajax nog maar eens blijken wat het financieel in huis heeft. De club betaalde ook al 31 miljoen voor Steven Bergwijn, tien miljoen voor Owen Wijndal en is van plan om ruim zeventien miljoen te betalen voor de terugkeer van Brian Brobbey. Daarnaast staat FC Porto-talent Francisco Conceição (19) op de nominatie om de overstap te maken.

Bassey kan zaterdag zijn officieuze debuut maken voor Ajax, dat de trainingsweek in Oostenrijk afsluit met een oefenwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie