OFFICIEEL: AS Roma stunt met aantrekken van transfervrije Dybala

OFFICIEEL: AS Roma stunt met aantrekken van transfervrije Dybala

20-07-2022 14:06
1

Paulo Dybala is officieel speler van AS Roma. De Argentijnse aanvaller was transfervrij sinds zijn contract bij Juventus deze zomer afliep. Dybala tekent tot medio 2025 in de Italiaanse hoofdstad.

Dybala werd al langer gelinkt aan een overstap naar Rome. Hij gaat zes miljoen euro netto verdienen. De aanwezigheid van José Mourinho zou voor Dybala de doorslag hebben gegeven om te kiezen voor een dienstverband bij AS Roma. De 28-jarige linkspoot stond ook in de belangstelling van Internazionale.

De Argentijnse aanvaller is zelf erg verguld met zijn transfer binnen de Italiaanse landsgrenzen. “De dagen die naar deze transfer hebben geleid waren gevuld met zoveel emoties”, vertelt Dybala op de clubwebsite. “De snelheid en daadkracht waarmee Roma handelde liet zien hoe graag ze mij wilden hebben. Ik kom in een sterk team terecht dat in de lift zit en een trainer heeft, José Mourinho, waar het een eer is om voor te werken. Als tegenstander was ik altijd al onder de indruk van de sfeer die de fans van AS Roma konden wegzetten. Ik kan nu al niet wachten om zelf in het shirt van de club met de supporters mee te juichen. ”

Dybala speelde de afgelopen zeven jaar bij Juventus en kwam in 293 wedstrijden tot 115 goals en 48 assists voor de club uit Turijn. Afgelopen seizoen scoorde hij vijftien keer in 39 wedstrijden. Dybala speelde in Italië al eerder voor Palermo. Voor Argentinië speelde de aanvaller 34 interlands, waarin hij drie keer het net wist te vinden.

Bij Roma wordt Dybala, die rugnummer 21 gaat dragen, de vervanger van Henrikh Mkhitaryan. De Armeniër vertrok deze transferperiode naar Internazionale.