“Ik verwacht veel van Cuypers bij Gent, een slimme speler met groeimarge”

“Ik verwacht veel van Cuypers bij Gent, een slimme speler met groeimarge”

20-07-2022 11:03

Het Belang van Limburg laat haar analisten de zomermercato fileren. De analisten van de krant geven hun kijk op de voorbereidingen en halen enkele namen naar boven die mogelijk een grote rol kunnen spelen in het nieuwe seizoen. Volgens de krant is het dan ook Uitkijken naar Cuypers bij KAA Gent

Thomas Chatelle, analist bij HBvL, is iets opgevallen in de aanval van de grote clubs. “Wat mij opvalt, is dat alle topclubs al een nummer 9 hebben gehaald. Spitsen zijn doorgaans de duurste transfers,” merkt de analist op. De clubs hebben dan ook steeds snel gehandeld. Denk maar aan  Jutgla bij Club Brugge, Eckert bij Union Saint-Gilloise, Esposito en Silva bij RSC Anderlecht, Janssen bij Antwerp en Cuypers die naar KAA Gent is getrokken. Maar ook Cyriel Dessers en KRC Genk horen in dat rijtje thuis. Chatelle gelooft sterk dat Cuypers hoge toppen zal scheren bij Gent. “Ik verwacht veel van Cuypers,” schrijft Chatelle. “Een slimme speler met groeimarge. Die zal zich bij Gent probleemloos integreren.”

Het vertrek van Hugo Cuypers is voor KV Mechelen een pijnlijke zaak. Maar Wijnants, een andere analist van de krant, gelooft wel dat KV Mechelen zeker aanspraak kan maken op een plekje in play-off 1. Vooral omdat ze zelf ook een sterke recrutering gedaan hebben. Het waren slimme transfers van jongens die de competitie maar al te goed kennen. “Malede, Ngoy, Bolingoli. Zij hebben weinig aanpassing nodig.”