OFFICIEEL: Bayern München pakt uit en haalt De Ligt weg bij Juventus

OFFICIEEL: Bayern München pakt uit en haalt De Ligt weg bij Juventus

19-07-2022 18:11
1

Het is officieel: Matthijs de Ligt mag zich speler van Bayern München noemen. De Duitse recordkampioen neemt de Nederlander voor 80 miljoen euro over van Juventus.

Juventus bleek bereid om één van de best verdienende spelers twee jaar voor het einde van zijn contract te laten gaan, maar Bayern München moest eerst het verschil tussen vraag en aanbod zien te overbruggen. Dat lukte: de Duitsers betalen zeventig miljoen euro, plus een bonus van tien miljoen. De Ligt tekent voor vijf seizoenen in de Allianz Arena.

Nog deze week stapt De Ligt met de selectie van Bayern München op het vliegtuig naar Amerika voor een trainingskamp. Hij speelde drie jaar voor Juventus en kwam in 2019 voor een vergelijkbaar bedrag als nu door Bayern wordt betaald over van Ajax. De Ligt speelde 117 officiële wedstrijden in Italië en won één landstitel, één beker en één Supercup.

De Ligt is na Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui en Sadio Mané de vierde topversterking voor Bayern, dat Robert Lewandowski naar FC Barcelona zag vertrekken. De Duitse grootmacht is ook nog bezig met Konrad Laimer (RB Leipzig) en Mathys Tel (Stade Rennes).