'Coronavirus waait rond bij Zweden, de volgende tegenstander van de Red Flames'

'Coronavirus waait rond bij Zweden, de volgende tegenstander van de Red Flames'

19-07-2022 16:00 Laatste update: 16:06
0

Maandag plaatsten de Red Flames zich voor de kwartfinale van het EK vrouwenvoetbal. Na een 0-1-overwinning tegen Italië is de volgende tegenstander van de Belgische dames Zweden. Bij de Zweedse damesploeg zouden er echter enkele coronagevallen zijn, zo wist Sporza.

Na een 0-1-overwinning tegen Italië mogen de Belgische dames zich nu opmaken voor een confrontatie (op vrijdag 22 juli) met Zweden, de nummer 2 op de wereldranglijst. Of Zweden op volle sterkte aan die wedstrijd begint, lijkt onzeker nadat het coronavirus mogelijks circuleert in het Zweedse kamp. Twee speelsters en een lid van de technische staf legden een positieve sneltest af en nu moeten PCR-tests uitsluitsel geven bij Zweden. Om welke speelsters het gaat is nog niet bekend. Wel is bekend dat ze heel milde ziektesymptomen vertonen. 

Zweden behoort tot de topfavorieten voor de eindwinst. Het pakte de groepswinst in Groep C na een 5-0 overwinning tegen Portugal en eindigde zo met zeven punten, even veel als Nederland, maar de Zweedse dames pakten de eerste plaats door hun beter doelsaldo. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie