Geraerts over Rangers: Het wordt een heel zware dobber en dat beseffen we

Geraerts over Rangers: "Het wordt een heel zware dobber en dat beseffen we"

19-07-2022 15:15 Laatste update: 20-07-2022 14:23
5

Union Saint-Gilloise neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen het Schotse Rangers FC. Union-trainer Karel Geraerts blikte vooruit op die dubbele confrontatie met de Schotten.

Zowel Union als Rangers grepen afgelopen seizoen naast rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League-groepsfase. Beide clubs werden vice-kampioen en Rangers verloor dan ook nog eens de Europa League-finale en zag zo Eintracht Frankfurt het rechtstreekse CL-ticket pakken.

Geraerts gaf aan veel respect voor Rangers te hebben, "Het is een heel grote affiche voor ons", zo citeerde Het Nieuwsblad de trainer van Union. "Het wordt een heel zware dobber en dat beseffen we", liet Geraerts optekenen. Na het vertrek van sterkhouders Deniz Undav, Kaoru Mitoma (beiden Brighton & Hove Albion) en Casper Nielsen (Club Brugge) zal Union zichzelf gedeeltelijk moeten heruitvinden.

De oefenwedstrijden van de Brusselaars, waarin Geraerts experimenteerde met zowel oude als nieuwe spelers geven de Unionisten alvast hoop: Gelijkespelen tegen Brighton (0-0) en Sporting CP (1-1) en een klinkende O-4-zege tegen Feyenoord. "Die prestaties geven inderdaad een boost", zei Geraerts die eerst wil focussen op de competitiestart van Union om daarna te focussen op de wedstrijden tegen Rangers.