Red Flames winnen van Italië en plaatsen zich voor kwartfinale van het EK

18-07-2022 22:56 Laatste update: 23:01
36

De Red Flames namen het in de laatste groepswedstrijd van het EK-vrouwenvoetbal op tegen Italië. Het werd 0-1 voor de Belgische vrouwen en omdat de Fransen en IJsland 1-1 gelijk hebben gespeeld is de kwartfinale binnen.

De wedstrijd was nog maar net op gang gefloten, of Italië loste al een schot op doel. Doelman Doelvrouw Evrard duwde de bal uit haar doel. Een paar minuten later waren het de Red Flames die een goede aanval opzetten, maar het schot zoefde over doel. Even later was het Dhont die de bal net niet goed genoeg kon raken anders was het prijs.

De eerste helft was evenwichtig, maar vlak voor de pauze claimden de Italianen een strafschop. De bal kwam echter duidelijk op de steunarm van Cayman en het protest werd terecht weggewuifd. De eindstand bij de rust was dan ook 0-0, de Red Flames hadden op dat moment een doelpunt nodig om de volgende ronde te bereiken.

Vlak na rust kwam dat doelpunt er ook. Na wat geharrewar kwam de bal bij De Caigny die de bal knap in de hoek schoot: 1-0 voor de Red Flames. Vlak daarna was het meteen bibberen voor de Belgische vrouwen want een schot van Italië spatte uiteen op de lat. De Red Flames dachten vervolgens maar aan één ding en dat is de voorsprong verdedigen.

De Italiaanse vrouwen kwamen dan ook ferm opzetten in het slot van de wedstrijd. In de blessuretijd kon Wullaert de wedstrijd op slot gooien, maar een schitterende poging strandde op het doelhout uiteen. De Italiaanse druk vond verder geen antwoord en de eindstand bleef dan ook bij 1-0 voor de Red Flames, de kwartfinale is een feit. Daar wacht vrijdag Zweden.