Zaakwaarnemer De Ligt bevestigt transfer: 'Het gaat gebeuren, hij is heel blij'

Zaakwaarnemer De Ligt bevestigt transfer: 'Het gaat gebeuren, hij is heel blij'

18-07-2022 21:12
1

Matthijs de Ligt wordt de nieuwe aanwinst van Bayern München, dat bevestigt zijn zaakwaarnemer. De Oranje-international vliegt maandagavond richting Duitsland om de deal officieel te beklinken.

"Het gaat gebeuren", zegt Rafaela Pimenta, de vrouw die na het overlijden van Mino Raiola zijn taken heeft overgenomen, tegenover Sport Italia. De Braziliaanse behartigt ook de belangen van Pogba. "De Ligt is blij en Pogba is ook blij. We zijn Juventus enorm dankbaar. Directeuren Maurizio Arrivabene en Federico Cherubine hebben geweldig werk geleverd. Alles is perfect."

De Ligt maakt naar verluidt voor een bedrag van zeventig miljoen euro plus een bonus van tien miljoen euro de overstap naar Bayern München. De voormalig Ajacied gaat zijn handtekening onder een contract tot medio 2027 zetten in de Allianz Arena. In München wordt de centrale verdediger herenigd met ex-ploeggenoten Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch. Eerstgenoemde maakte transfervrij de overstap van Ajax naar Duitsland. Der Rekordmeister betaalde Ajax zo'n 25 miljoen euro voor Gravenberch.