Dost: 'Ik vond de stap van de kampioen van België naar FC Emmen te groot'

Dost: 'Ik vond de stap van de kampioen van België naar FC Emmen te groot'

18-07-2022 20:20
2

Bas Dost heeft het voetbalplezier weer teruggevonden bij FC Utrecht. De nieuwe spits van de Domstedelingen kon deze zomer ook de overstap naar zijn oude club FC Emmen maken, maar koos bewust voor een avontuur in Utrecht na Club Brugge.

Dost tekende deze zomer een eenjarig contract bij de nummer zes van de Eredivisie van afgelopen seizoen. Ondanks dat de 33-jarige spits kort twijfelde om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen, is hij blij om in Utrecht te zijn. "Dat vuur is er", zegt de voormalig Oranje-international in gesprek met De Telegraaf. "Als ik mijn oude niveau weer haal, dan kan het leuk worden. Ik wil met FC Utrecht minimaal Europees voetbal halen."

Dost kon ook de overstap naar zijn oude club FC Emmen maken, maar besloot uiteindelijk het aanbod af te wijzen. "Of dat moeilijk was? Nee. Dat komt omdat ik de stap van Club Brugge, als kampioen van België, naar een club die net gepromoveerd is, te groot vond", zegt hij. "Uit respect ben ik dat gesprek aangegaan en dat was een hartstikke goed gesprek. Ik koester de waardering enorm. Maar die club staat niet waar FC Utrecht nu staat. Los van alle nostalgie en hoe leuk het zou zijn, dat snap ik heel goed. Ik denk dat ze het bij Emmen wel begrijpen."

De ex-spits van onder meer VfL Wolfsburg en Sporting Lissabon is niet van plan om na dit seizoen te stoppen. "Ik heb bewust een jaar getekend om even te zien hoe het is. Misschien heeft de club na vier maanden wel iets van: wat moeten we met die eikel, weg ermee. Het is dus een win-winsituatie, waarvan ik hoop dat er iets fantastisch uitkomt. Ik wil mijn steentje bijdragen en doelpunten maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie