Union loot Rangers FC, wat kan de club verwachten van haar tegenstander?

Union loot Rangers FC, wat kan de club verwachten van haar tegenstander?

18-07-2022 12:44
2

Het is voor Union Saint-Gilloise al even geleden dat ze zich nog eens mocht tonen op het Europees toneel. De mannen uit Brussel kennen de tegenstander in de derde voorronde van de Champions League. Maar wat kunnen wij verwachten van Rangers FC?

De ploeg staat onder leiding van Giovanni Van Bronckhorst en was vorig jaar de vicekampioen in de Schotse competitie. Na jaren zonder titel kwam enkele seizoenen geleden Steven Gerrard over naar de Rangers om de club eindelijk nog eens het succes in eigen land te gunnen. De ploeg van Gerrard bleef ongeslagen in de competitie en veroverde de eerste landstitel van Rangers in 10 jaar.

Vorig jaar kon Van Bronckhorst bijna gevolg geven aan het succes onder Gerrard. Een verloren finale in de Europa League stak daar een stokje voor. De mannen van de Nederlander verloren de finale tegen Frankfurt. Van Bronckhorst speelde zelf ooit voor de Schotse club en kent de cultuur door en door. 

De club staat vooral bekend voor haar trouwe achterban. De fanatieke supporters maken van het stadion, Ibrox, steeds een hel voor de tegenstander. Grote sterren bij Rangers zijn Ryan Kent en Kemar Roofe, die laatstgenoemde speelde in het seizoen 2019-2020 nog voor RSC Anderlecht. Ook Fashion Sakala (ex-KVO) is geen onbekende voor Union Saint-Gilloise. 

Van Bronckhorst hoopt gevolg te geven aan de sterke Europese campagne van vorig jaar en hoopt dit uiteraard te doen in de Champions League. De Nederlandse coach zal dit hoogstwaarschijnlijk opnieuw proberen met een 4-3-3 systeem. De Hollander hanteerde eerder ook al een vorm van een 3-6-1. De snelle vleugelspelers vormen steeds groot gevaar voor haar tegenstander. De Rangers houden ervan om hoog druk te zetten en op die manier de opbouw van haar tegenstander te verstoren. Gegenpress op z’n Hollands.