Wegen van Benteke en Palace gaan scheiden: 'Hij wil speelminuten, club wil geld'

Wegen van Benteke en Palace gaan scheiden: 'Hij wil speelminuten, club wil geld'

18-07-2022 10:31
16

Na zes jaar zal er een einde komen aan het huwelijk tussen Christian Benteke en Crystal Palace. Beide kampen hebben zo hun eigen redenen om hun samenwerking op te blazen, waardoor er deze zomer een transfer zit aan te komen.

Benteke zelf heeft zijn zinnen gezet op het WK in Qatar, maar een selectiebrief van Roberto Martinez is gezien de grote concurrentie geen zekerheid. Daarom hoopt onze landgenoot een club te vinden waar hij meer speelminuten kan verzamelen, meldt The Sun. Het afgelopen seizoen schipperde hij bij Palace immers tussen basis en bank. Daardoor stond de teller van Benteke slechts op vier Premier-League-doelpunten, waarvan de laatste al in november viel ... Met zulke cijfers geraak je misschien niet op het vliegtuig naar Qatar.

Ook Palace staat open voor een transfer. Manager Patrick Vieira zou graag één of zelfs twee verse aanvallers toevoegen aan zijn spelerskern. Aangezien de bomen niet tot aan de hemel groeien bij de Londense traditieclub, moet het eerst ergens wat extra budget zien te vinden. Een verkoop van Benteke kan daarvoor zorgen. Onder meer vanuit de Verenigde Staten zou er interesse bestaan. 

Hoe dan ook hangt een einde aan het verblijf bij Palace in de lucht. In de zomer van 2016 stapte Benteke naar de club over vanuit Liverpool FC. Sindsdien zette hij de netten er 37 keer bol.