Mignolet had het moeilijk bij Club Brugge: Mentaal was ik helemaal op

Mignolet had het moeilijk bij Club Brugge: "Mentaal was ik helemaal op"

17-07-2022 17:48
9

Voor Simon Mignolet werd het vorig seizoen een seizoen met ups en downs bij Club Brugge. Hij kende een bijzonder moeilijk 2021, maar wist zich dit jaar helemaal te herpakken. Mignolet blikt terug.

In een gesprek met Humo onthult Mignolet hoe moeilijk hij het had in 2021. Niet alleen met zijn blessure die hij op het EK opliep, maar ook op persoonlijk vlak. "2021 was een ander verhaal door het overlijden van mijn beide grootvaders", vertelt de doelman van Club Brugge.

"De ene verbleef in een rusthuis, waar hij geen bezoek mocht ontvangen. Hij is daar weggekwijnd: hij zag het leven niet meer zitten. De andere is gestorven aan corona, terwijl hij gerust nog twintig jaar had kunnen leven."

Mentale tik
Daarop raakte Mignolet op het EK ook nog geblesseerd, maar knokte hij zich al snel terug op het veld. Maar het hele verhaal kostte Mignolet flink wat energie. Niet enkel fysiek, ook mentaal. "In november kreeg ik een tik. Mentaal was ik op", legt Mignolet uit.

Eind 2021 kwam er een winterstop én een nieuwe coach. Dat heeft uiteindelijk helemaal voor de comeback van Mignolet gezorgd, die een bijzonder sterk 2022 speelde. "Ik heb afstand genomen van de drukte, er kwam een nieuwe trainer, en daarna is het alleen maar bergop gegaan. Ik ben blij met de manier waarop ik me heb herpakt", besluit Mignolet.