'Messi weigert met PSG te praten over verlenging tot het WK is afgelopen'

'Messi weigert met PSG te praten over verlenging tot het WK is afgelopen'

17-07-2022 10:21

Lionel Messi is voorlopig niet van plan met Paris Saint-Germain te spreken over een contractverlenging. De Argentijn wil eerst het WK in november spelen voordat hij een besluit neemt. 

Dat meldt Sky Sports. Toen Messi naar PSG vertrok, kon hij kiezen uit een driejarig contract of een tweejarig contract met optie tot een extra seizoen. La Pulga koos voor dat laatste en wil nu eerst het mondiale toernooi afwerken voordat hij met de clubleiding in gesprek gaat. Woensdag werd bekend dat PSG graag het contract van Messi wil openbreken.

De Argentijn heeft al beloofd het seizoen in Parijs af te maken, maar PSG wil graag de zekerheid dat Messi langer blijft en de club wil onder trainer Christophe Galtier een nieuw tijdperk inluiden. De verwachting is dat Messi in 2023 veel aanbiedingen zal krijgen uit de Major League Soccer in de Verenigde Staten en ook FC Barcelona heeft de naam van Messi laten vallen, voor het geval de club financieel het hoofd boven water houdt. 

Voor Messi is het WK in Qatar waarschijnlijk de laatste kans om Diego Maradona te evenaren en het WK te winnen met Argentinië. De inmiddels 35-jarige Messi kwam in 2014 het dichst in de buurt: toen werd in de finale verloren van Duitsland door een doelpunt van Mario Götze in de blessuretijd.