Zahavi dankt Bayern: Uiteindelijk is iedereen als winnaar uit de strijd gekomen

Zahavi dankt Bayern: "Uiteindelijk is iedereen als winnaar uit de strijd gekomen"

16-07-2022 19:46
2

Robert Lewandowski heeft geduld moeten hebben, maar zijn gedroomde transfer naar FC Barcelona is er alsnog gekomen. Zaakwaarnemer Pini Zahavi reageert op het akkoord met alle betrokken partijen, dat vrijdagavond laat gestalte kreeg.

Lewandowski ligt momenteel nog één jaar vast in München en Bayerne wilde hem aanvankelijk aan zijn contract houden. De Pool vond het na acht seizoenen echter welletjes en zette zijn zinnen op FC Barcelona. Nu laat Bayern hem ook gaan, naar verluidt voor 45 miljoen euro. "Mateu Alemany, Hasan Salihamidzic (de directeuren van Barcdelona en Bayern, red.) en ik hebben vrijdag tot middernacht non-stop aan de telefoon gezeten, om een oplossing te vinden waar alle partijen mee konden leven", reageert Zahavi tegenover Sky Sports Germany. "Uiteindelijk is iedereen als winnaar uit de strijd gekomen, denk ik."

Bayern houdt namelijk een forse transfersom over aan de 33-jarige spits, Lewandowski zelf heeft zijn gewenste avontuur te pakken en Barcelona kan beschikken over de topscorer van de laatste vijf Bundesliga-edities. "Robert verdient het, om na acht jaar trouwe dienst met opgeheven hoofd naar een nieuwe club te vertrekken", aldus Zahavi. "Deze club zal altijd één van de grootste ter wereld blijven en ik wens ze het beste voor het komende seizoen."