'Lewandowski heeft z'n zin, Bayern gaat overstag: toptransfer naar Barça op komst'

'Lewandowski heeft z'n zin, Bayern gaat overstag: toptransfer naar Barça op komst'

16-07-2022 14:00
3

Robert Lewandowski heeft zijn zin en zal naar FC Barcelona vertrekken, melden diverse internationale media. De Poolse goalgetter is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen bij Bayern München, maar wordt zaterdag niet op de open dag van Bayern München verwacht.

Lewandowski wilde na acht jaar Bayern graag vertrekken, maar Der Rekordmeister stelde zich hard op en hield hem aan zijn tot medio 2023 doorlopende contract. De zevenvoudig Bundesliga-topscorer meldde zich weer in Zuid-Duitsland, maar kan volgens Fabrizio Romano, Gianluca Di Marzio en RAC1 zijn koffers alweer pakken.

Als ook de laatste plooien zijn gladgestreken, kan Lewandowski in Catalonië een driejarig contract ondertekenen. De 33-jarige Pool wordt na het transfervrije duo Franck Kessié-Andreas Christensen en de peperdure Braziliaan Raphinha de vierde nieuwkomer. Het betekent waarschijnlijk dat Barça nog harder zal proberen om onder meer Frenkie de Jong – al zit die niet op een transfer naar Manchester United te wachten – te verkopen, om ruimte te maken in het salarishuis.

Lewandowski verruilde Borussia Dortmund in 2014 transfervrij voor Bayern en heeft er acht uiterst succesvolle seizoenen op zitten. De Pool werd acht keer op rij kampioen, won de laatste vijf topscorerstitel en mocht in 2020 de Champions League-beker omhooghouden. In 375 officiële wedstrijden scoorde hij liefst 344 keer.