''Es ist vorbei': Lewandowski tekent voor vier jaar, transfersom bekend'

''Es ist vorbei': Lewandowski tekent voor vier jaar, transfersom bekend'

16-07-2022 10:45
9

In navolging van Fabrizio Romano meldt ook BILD dat de transfer van Robert Lewandowski naar FC Barcelona bezegeld is. Het Duitse medium deelt de details van de overstap.

Romano meldde laat op de vrijdagavond zijn befaamde 'here we go'. Het vierde en laatste bod van Barcelona is geaccepteerd door Bayern. BILD schrijft: 'Es ist vorbei!', oftewel: het is voorbij. Met de overgang gaat 45 miljoen euro, plus vijf miljoen euro aan bonussen gemoeid. Lewandowski zet zijn handtekening in Catalonië onder een vierjarig contract.

De transfersom was tot het laatste moment een heikel punt in de onderhandelingen. Barcelona wilde naar verluidt veertig miljoen euro en tien miljoen euro aan variabelen betalen, maar Bayern wilde zich verzekeren van 45 miljoen euro. Bij Barça moet de Pool concurreren met Pierre-Emerick Aubameyang en Memphis Depay, al lijkt de Oranje-international op weg naar de uitgang. 

Lewandowski speelde sinds de zomer van 2014 voor Der Rekordmeister. In 375 officiële duels was hij liefst 344 keer trefzeker.