OFFICIEEL: De handtekening bij Antwerp is gezet, Toby is a red

OFFICIEEL: De handtekening bij Antwerp is gezet, Toby is a red

15-07-2022 18:30 Laatste update: 18:55
86

Het was al een tijdje duidelijk dat Toby Alderweireld een speler van Royal Antwerp FC ging worden. Nu is ook officieel alles rond. De 33-jarige Alderweireld ondertekende immers zijn contract op de Bosuil. 

Alderweireld ondertekende op de Bosuil een contract van maar liefst drie seizoenen. De 121-voudige Rode Duivel legde vrijdag met succes zijn fysieke en medische tests af. Nadien ondertekende hij zijn contract. Alderweireld zal bij Antwerp met het rugnummer 23 gaan spelen.

In mei werd Alderweireld gespot met Marc Overmars op de Bosuil. Sindsdien klonk het dat Antwerp de Rode Duivel naar ons land wilde halen. Sindsdien duurde het een tijd voor er een doorbraak kwam in het dossier. Alderweireld had immers een doorlopend contract bij Al-Duhail. Twee weken geleden verstuurde de verdediger een tweet, die duidelijk maakte hij effectief op weg was naar Antwerp. Daarna communiceerde Antwerp dat er een persoonlijk akkoord bereikt was en vrijdag werd alles officieel.

Alderweireld is een jeudgproduct van Beerschot, maar trok op jonge leeftijd naar Ajax. Bij de Amsterdammers kende hij zijn debuut op het hoogste niveau. Nadien trok hij naar Atlético Madrid. Vervolgens speelde Alderweireld in Engeland voor Southampton op huurbasis en Tottenham. In juli van 2021 tekende de verdediger bij Al-Duhail. Nu kan Alderweireld ook zijn debuut maken op het hoogste niveau in België.